Ace Wilder: ”Det kommer bli grymt”

Jag tog mig ett litet snack med en av våra nykomlingar Ace Wilder under våra dagar på Lejondals Slott för att kolla läget inför sommaren.

Hur känns det nu såhär i uppstarten inför sommaren?

Det känns lite spännande faktiskt. Om jag ska vara helt ärlig var jag lite rädd för hur man skulle fungera ihop med alla. Men jag är inte rädd längre! Vi har typ bara skrattat hela dagarna så jag har en väldigt bra känsla inför den här turnén.


Hur kommer det sig att du tackade ja?

Mest för att alla var så positiva, jag hörde bara ”det här är skitbra, du kommer ha jättekul”. Och det enda som folk verkar prata om är den fantastiska publiken och den familjekänslan man får under turnén. När man åker ut som ensam artist så kan det bli väldigt ensamt så jag tror jag kommer älska det här och verkligen sakna det sedan när det är över.


Vad visste du om Diggiloo tidigare?

Jag hade hört namnet någon gång, mamma hade väl pratat lite om det men jag har ju mest jobbat som låtskrivare och inte haft så bra koll på svenska artister i och med att jag har jobbat mest utomlands så jag hade inte jättebra koll faktiskt. Men sedan fick jag se lite på TV och det var ju skitbra och lite samma känsla som när man gör Julgalan. Det blir något magiskt när man samlar massa artister som gör olika saker.


Vad har du för förväntningar på sommaren nu då?

Jag tror det kommer bli skittråkigt, haha. Nej, men jag tror det här kommer bli en riktigt upplevelse. Jag tänker att man lär sig alltid något och jag vet inte…det kommer nog bli skitkul! Efter de här dagarna vi haft på Lejondals Slott så har jag bestämt mig för att jag inte ska sminka mig, för jag orkar inte med att mascaran ska rinna under ögonen varje dag för att jag skrattar så mycket. Det går inte!


Har du rest runt mycket i Sverige tidigare?

Ja, jag har ju varit på en turné själv och gigat rätt mycket men man hinner oftast inte se så mycket. Och grejen är att här verkar det vara så att de som åkt med tidigare minns tillbaka och säger typ ”kommer du ihåg när vi var där”. Och det betyder ju att något kul och minnesvärt har hänt på just den platsen. Och jag vill också uppleva det!


Har du någon speciell koppling till någon av våra spelorter?

Nej, eller jag har nog varit på ganska många av orterna men inte så att jag har någon stark koppling eller starkt minne. Inte för att det inte var bra men man åker dit själv, man kommer dit sent och reser tidigt. Sedan jag har familj i Skåne så det kommer vara en ganska stark upplevelse att komma dit. Men det är lite det jag ser fram emot, att verkligen få se Sverige med folk som kan och vill dela med sig av det här. Det kommer bli kul tror jag.


Kände du någon i gänget tidigare?

Bara Oscar Zia faktiskt, vi gjorde Mello tillsammans 2014 tillsammans och vi gjorde Mello även i år. Medina har jag träffat på turné tidigare också. Annars är alla ganska nya för mig.


Men det känns ändå som om du har kommit in i gänget redan?

Ja, och jag kan ändå ta lite tid på mig att komma in i ett gäng speciellt när alla är jättesnälla. Då blir jag nästan lite misstänksam…men jag vet inte, det känns bara som att alla är väldigt avslappnade och alla vet att vi har olika artistroller och gör olika saker. Det finns ingen hierarki vilket annars kan vara ganska vanligt när man träffar andra artister. Men så är det verkligen inte här!

Ja, det brukar ju vår producent Patrik verkligen trycka på, att alla i Diggiloo-familjen är lika viktiga men på olika sätt.

Ja, och det känns! Det är jätteskön stämning redan.


Vad tror du om sommarens show nu då?

Såklart det blir bra, det är svårt att misslyckas med ett sånt här gäng. Vi gick igenom lite låtar och sånt och jag tror det blir skitbra. Det känns som att vi försöker underhålla alla och det finns alltid något för varje person liksom. Det kommer bli grymt!


Vad kommer du bidra med till Diggiloo-familjen då?

Platta skor, haha. Nej, jag vet inte. Det känns som att alla är olika fast ändå ganska lika i gänget. Ingen är helt ute och cyklar liksom så vi lyfter varandra på något sätt. En bra kombo helt enkelt!


Och till sist kör vi såklart fem snabba med Ace Wilder! 

Diggiloo eller Melodifestival?

Sommar eller vinter?

Schlager eller rock?

Paljetter eller nitar?

Premiär eller sista spelningen?

Det låter perfekt tycker jag! Välkommen till gänget Ace Wilder och det ska bli sjukt kul att ha med dig i sommar. På lördag kommer snacket med nästa nykomling upp, nämligen Medina. Missa inte det!

/Emilia

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...

Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske...

Lasse Holm – från främling till konungens medalj!

Lasse Holm tilldelas konungens medalj! Att Lasse Holm, vår schlagerkung, nu får Konungens medalj Litteris et Artibus som betyder ”för...

Diggiloo 💜 Mello

Mello, Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling går snart av stapeln. Det har väl inte undgått någon att det finns...

God Jul & Gott Nytt År

Diggiloo-året 2023 lider mot sitt slut Ett magiskt år för Diggiloo har nu kommit till ända och vi känner oss...

Låt oss presentera Diggiloo 2024

Möt Anders Bagge, Lucianoz, Wiktoria, Andreas Lundstedt, Liamoo, Andreas Weise, Elisa Lindström, Dogge Doggelito, Jessica Andersson, Lisa Stadell, komikern Ann...

Idolvinnaren Cimberly vinner en plats i Diggiloo!

Efter kvällens enastående och spännande final av Idol 2023 kan vi med glädje hälsa Cimberly Wanyonyi, 18 år, från Skellefteå...

Diggiloo+Idol=sant

I samarbete med Universal Music kan vi stolt informera att årets vinnare av Idol vinner, förutom ett skivkontrakt, en plats...

Tack för i år, ses 2024!

Ett ord, WOW! Vilken turné, vilken show och vilken publik vi haft i år. Kalasbra! Vi hade helt enkelt inte...

Diggiloo tar ett skutt in i sista veckan!

Turnén går mot sitt slut efter en lååång och händelserik sommar. Den sista spelningen blir i Göteborg lördagen 26 augusti,...