Medina: ”Vi var redo för nästa steg”

Andra nykomlingen (som egentligen är två i en) för året är alltså Medina som består av Ali från Göteborg och Sami från Stockholm. Jag hann få till ett litet snack med dem också när vi på Lejondals Slott förra veckan. Lär känna dem lite mer här nedanför!

Hur känns det nu såhär i uppstarten till Diggiloo?

Sami: Nu börjar det dra ihop sig, nu börjar man känna; ”vad fan har vi gett oss in på?” haha. Men det är sjukt spännande och vi ser verkligen fram emot att börja repa ordentligt faktiskt. Få se när allting börjar bli ihopsytt liksom.
Ali: Ja det är ju då man faktiskt kommer förstå vilket sammanhang vi har gett oss in i. För vi brukar ju hålla till i en lite annan miljö med klubbspelningar och sådant men nu är det en helt annan typ av stage. Och att man delar scen med andra på ett helt annat sätt. Annars brukar det ju vara bara fokus på oss.
Sami: Det känns lite som när vi gjorde Allsång på Skansen eller Nationaldagen fast varje dag, hela sommaren. Så det ska bli kul faktiskt!


Hur kommer det sig att ni tackade ja?

Sami: För att Ali och jag gillar att testa nya grejer. Vi låser oss aldrig till någonting så då kände vi att det ligger rätt i tiden. Plus att allting är väldigt uppstyrt, de sa att de kommer tvätta och stryka våra scenkläder. Då var det bara; ”okej, nu kör vi!” för jag orkar verkligen inte tvätta mina egna kläder, haha.
Ali: Och inte behöva konka runt på värsta väskan, det är bara ”clean everyday” och så räcker det att ta med sin dator istället.


Vad visste ni om Diggiloo innan ni tackade ja?

Ali: Ja du, jag hade hört om det…
Sami: Ja, jag hade också hört om det och jag har sett det på TV någon gång. Sedan har jag hört mycket bra om det och att det är familjärt och stort liksom.
Ali: Precis, det är verkligen folkligt!
Sami: Vi var redo att ta nästa steg in i folkliga hemmet, haha.
Ali: Ja, det var vi för varje år har vi gjort någonting som är lite sådär folkligt. Så det här var väl lite next step och ta det lite längre.


Vad har ni för förväntningar på sommaren?

Sami: Att det ska bli den roligaste sommaren i Medinas karriär.
Ali: Ja, det hoppas jag. Det kan bli väldigt flippat det här!
Sami: Och se ställen som vi kanske inte har varit på förut just för att vi ska spela på lite ”udda” ställen och inte nödvändigtvis det största stället i varje stad. Det ska bli kul! Men vi har ju turnerat i 15 år så vi har sett rätt mycket men det här har vi inte sett eller gjort förut så det ska bli sjukt spännande.
Ali: Plus att det är en helt ny publik. Det är långt ifrån den vanliga Medina-Haffla-publiken, nu är det väldigt blandat men det just det som ska bli väldigt spännande. Att se reaktionerna, kommer de känna det, kommer de vara med.
Sami: Vi ska ju stå för festen och stämningen, det är våran kant liksom.


Har ni någon direkt koppling till någon av våra spelorter?

Sami: Inte direkt koppling kanske, men i Ronneby har vi spelat 2-3 gånger innan, men inte någonting annat faktiskt.
Ali: Jag kommer knappt ihåg alla spelorter, jag kollade igenom turnéplanen och bara; ”wow, vad många spelningar…” men sedan har jag inte riktigt fördjupat mig i det.
Sami: Men i Göteborg, där bor ju du Ali.
Ali: Ja, det är skönt att börja på hemmaplan ändå. Behöver inte åka så långt, haha.
Sami: Och det blir ju första gången det sker inomhus också så det ska bli kul att få vara med i någonting som sker för första gången på Diggiloo.


Kände ni någon annan i artistgänget tidigare?

Ali: Nej inte direkt, man har träffat några lite kort sådär, Oscar till exempel och Ace. Jessica kände jag sedan innan, jag är vän med hennes manager sedan jag började rappa. Så det är lite sådana kopplingar bara. Men det är ett spännande gäng och alla verkar jättesköna! Den ena är galnare än den andra…
Sami: Och Lasse Holm har vi ju i och med Decibel-låten vi gjorde har vi…kanske inte direkt kontakt med honom, men det har varit mycket frågor om honom, om vi gjorde låten efter hans låt och sådär. Och när vi var med på allsången körde vi ”Växeln hallå” faktiskt. Så det var väntat att han skulle ringa och fråga om vi ville vara med här också, haha.
Ali: Han är ju sjukt härlig också!


Vad tror ni om sommarens show nu då?

Sami: Det kommer bli succé, dunder verkligen.
Ali: Det måste bli dunder! Det kan inte bli något annat.
Sami: Men vi är förväntansfulla, vad ska man säga mer? Vi är nykomlingarna så vi är beredda på att känna att vi är nykomlingar men vi ska ta för oss, vi ska göra våran grej och vi ska ställa till med scener.


Vad tror ni att ni kommer bidra med till Diggiloo-familjen?

Sami: Glädje, humor, skratt. Om Per inte levererar så är vi där och tar hans plats och puttar honom åt sidan…


Har ni några partytrick?

Sami: Nej, jag har nog faktiskt inte det. Men Ali är sjukt grym på dialekter! Och att han är en jäkligt härlig människa att ha runt omkring sig, man har aldrig tråkigt när man är ute och åker.
Ali: Är det så att det blir något Diggiloo-afterparty någon gång kan det säkert bli grymt kul med det här gänget.


Och till sist, fem snabba med Medina!

Diggiloo eller Melodifestival?
Sommar eller vinter?
Schlager eller rock?
Paljetter eller nitar?
Premiär (Ali) eller sista spelningen (Sami)?

 

Tack för pratstunden grabbar, vi ses på måndag igen då det bär av mot Loka Brunn för att dra igång med repetitionerna på riktigt!

/Emilia

Semesteraktiviteter i Sverige

Vad ska vi hitta på när det är semester? Var ska vi åka? Äsch, det kanske är bättre att ta...

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...

Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske...

Lasse Holm – från främling till konungens medalj!

Lasse Holm tilldelas konungens medalj! Att Lasse Holm, vår schlagerkung, nu får Konungens medalj Litteris et Artibus som betyder ”för...

Diggiloo 💜 Mello

Mello, Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling går snart av stapeln. Det har väl inte undgått någon att det finns...

God Jul & Gott Nytt År

Diggiloo-året 2023 lider mot sitt slut Ett magiskt år för Diggiloo har nu kommit till ända och vi känner oss...

Låt oss presentera Diggiloo 2024

Möt Anders Bagge, Lucianoz, Wiktoria, Andreas Lundstedt, Liamoo, Andreas Weise, Elisa Lindström, Dogge Doggelito, Jessica Andersson, Lisa Stadell, komikern Ann...