Årets Diggiloo-orkester

Ja, ni har väl inte missat att årets Diggiloo-orkester nu är klar? Förra året var i princip alla musiker ”nya” för Diggiloo utom kapellmästaren Emanuel Norrby och trummisen Robin Waernquist. Och i år blir det i princip samma gäng, men vi har två nykomlingar att välkomna in i gruppen, nämligen Petter Gunnarsson och Rebecca Meiselbach. Jag tänkte att vi helt enkelt tar och presenterar hela gänget lite kort! (PS. Bilden längst upp är från förra året och är därför inte helt uppdaterad med årets musiker…)

Emanuel-Norrby-kapellmästare-Diggiloo

Emanuel Norrby, vår eminente kapellmästare åker med Diggiloo för fjärde gången och för andra året som just kapellmästare. Den glade gotlänningen som bara ÄLSKAR att göra narr av min göteborgsdialekt har man under året kunnat se just här i Göteborg på Orups krogshow Viva la pop men nu är det alltså återigen dags att ladda upp inför sommarens Diggiloo. Under somrarna arrangerar han även Så mycket Burgsvik, en musikkonsert på Gotland som lockar tusentals besökare varje år.

Robin-Waernquist-trummis-Diggiloo

Men han är inte ensam om att hålla i Så mycket Burgsvik, han gör det tillsammans med just vår trummis Robin Waernquist som även han kommer från Gotland, faktiskt från just Burgsvik. Han har spelat trummor sedan han bara var fem år gammal och har jobbat som trummis sedan 16-årsåldern. Robin har spelat mycket tillsammans med Mojje, som vi ju tidigare har haft med som pausunderhållning, och även medverkat i en del barnprogram genom åren. Nu är han alltså tillbaka på Diggiloo-scenen för fjärde gången. Kul!

Joacim-Backman-gitarr-Diggiloo

Från Norrbotten, närmare bestämt Luleå, har vi hämtat vår gitarrist Joacim Backman. Så han är nog glad över att få komma tillbaka till sin födelseort för en spelning i år! Jocke har gjort det mesta inom musikväg och har under året bland annat turnerat runt med Darins hyllade konserthusturné. Dessutom brukar han medverka i diverse TV-produktioner som till exempel Let’s Dance och Idol. Förra året gjorde han sitt första år tillsammans med oss och det verkar ha gett mersmak för i år hänger han med oss igen!

Petter_Gunnarsson_Diggiloo

Ett av våra nytillskott i bandet är alltså Petter Gunnarsson från Småland. Han tar över stafettpinnen från vår andra Joakim (Hemming) som basist i årets gäng. Han har bott i Stockholm sedan -92 och började då plugga på musikhögskolan. Sedan dess har turnerat land och rike runt med några av Sveriges största artister och under våren har han till exempel varit med i Lena PHs ”Jag är ingen älskling” på Cirkus i Stockholm. Välkommen till gänget Petter, det ska bli kul att lära känna dig under sommaren!

Arvid

Även Arvid Svenungsson från förra året gör comeback och han är alltså vår keyboardist. Precis som Petter är han utbildad vid musikhögskolan i Stockholm och har jobbat som musiker sedan han var tonåring. Han har turnerat och spelat in skivor och nu jobbar han bland annat som körledare och organist i Katarina Församling. Dessutom läste jag i en intervju med Magnus Johansson att Magnus och Arvid spelat in en skiva tillsammans som heter Änglavingar. Skivan kommer släppas senare i vår och kanske får ni njuta av något av de styckena i sommarens show?

Jonas-Thander-saxofon-Diggiloo

Förra årets saxofonist Jonas Thander hänger med oss även nästa sommar, något vi såklart är väldigt glada över!  Jonas har pluggat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har sedan dess spelat med de flesta stora stjärnor i Sverige. Dessutom är han en flitigt anlitad musikproducent och han har jobbat med bland annat Taylor Swift, Ariana Grande, Nicki Minaj och Jessie J. Ni har väl inte missat att han också är låtskrivare och producent till Litauens bidrag i årets Eurovision?! Heja Jonas!!

Bild Rebecca

Vårt andra nytillskott i Diggiloo-orkester-familjen är Rebecca Meiselback som kommer från Jämtland, närmare bestämt Östersund. Hon tar över efter Maria och spelar alltså trummor och percussion. Efter att flyttat runt en del och pluggat musik flyttade hon 2009 till Stockholm för att satsa på musikkarriären på riktigt. Hon har sedan dess jobbat med flertalet stora artister, bland annat Darin, Tommy Körberg och Ola Salo. Ola Salo spelar också huvudrollen i musikalen som Rebecca ska jobba med nu innan Diggiloo drar igång, nämligen Hedwig and the angry inch. I den musikalen ser vi även Lisa Stadell, som brukar köra och dansa i Diggiloo. Men vi ser verkligen fram emot att ha dig med i gänget Rebecca!

IMG_0045

Och sist men absolut inte minst (förmodligen är han längst i hela bandet) har vi Staffan Findin, vår duktige trombonist. Även han har hunnit med många bravader i sin musikkarriär, han har till exempel spelat in musik med Ariana Grande och Cee Lo Green. Det har också hunnits med en del musikal, nu senast var det Livet är en schlager som gällde. Staffan är också filmskådespelare, han medverkade i filmen Monica Z som just trombonist…ingen stor roll kanske, men ändå. Vi är jätteglada över att med Staffan i år igen!

Kommer ni ihåg godisätartävlingarna vi hade med bandet förra året? De var ju inte så bra om jag kommer ihåg det rätt…kolla här om ni är nyfikna.

/Emilia

 

Vi presenterar vinnarna

Tävlingen är avslutad och äntligen kan vi presentera vinnarna till alla fina priser. 🥳 Vi reserverar oss för att tävlande kan...

Semesteraktiviteter i Sverige

Vad ska vi hitta på när det är semester? Var ska vi åka? Äsch, det kanske är bättre att ta...

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...

Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske...

Lasse Holm – från främling till konungens medalj!

Lasse Holm tilldelas konungens medalj! Att Lasse Holm, vår schlagerkung, nu får Konungens medalj Litteris et Artibus som betyder ”för...

Diggiloo 💜 Mello

Mello, Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling går snart av stapeln. Det har väl inte undgått någon att det finns...

God Jul & Gott Nytt År

Diggiloo-året 2023 lider mot sitt slut Ett magiskt år för Diggiloo har nu kommit till ända och vi känner oss...