Den galne Per Andersson

Vem är han egentligen, den där komikern som totalt verkar sakna gränser? Till att börja med så kommer han ju från Mölndal, inte Göteborg som många kanske säger. För oss ”riktiga” göteborgare är det en viktig skillnad…men han är alltså från en kommun som ligger strax utanför Göteborg! Han har hållit på med teater, komik och diverse andra upptåg så länge han kan minnas och efter en snabb sökning på Wikipedia vet man att han började sin karriär i tvättstugan redan som tio-åring. Frågan är ju dock om man kan lita på Wikipedia och om man ens kan räkna det som en karriär när man kör sina egna revyer i tvättstugan. Men idag har Per i alla fall hunnit bli en välkänd profil här i Sverige.

Han har varit med i diverse TV-produktioner, allt från Melodifestivalen och Så ska det låta till julkalendrar och Parlamentet. Han har dessutom, som ju var en av ledtrådarna, dubbat en hel del Disneyfilmer, bland annat var han rösten Rädsla i Insidan ut. Per har också hunnit med lite musikal genom Rock of Ages. Just nu har han ett program tillsammans med Lotta Engberg som sänds på onsdagar klockan 21.00 i TV4 som heter Lillelördag. Och han håller även på att avsluta en turné med Grotesco som varit otroligt hyllad av såväl kritiker som publik. Så det är mycket på gång när det gäller Per!

Efter ett års uppehåll gör han alltså comeback på Diggiloo-scenen och jag tycker det ska bli otroligt roligt! Jag är dock lite nervös för vad han ska hitta på det här året, han har ju haft en tendens av att ha lite för lite kläder på sig på scen så vi får se om det blir något naket även i år. Personligen känner jag inte Per så bra än så länge, jag har bara träffat honom kort i Båstad i somras och såklart på vår fotografering samt inspirationsdag i Göteborg. Men det löser sig nog ganska fort när vi väl drar igång på riktigt. Det ska bli spännande att se om han är lika galen utanför scen som han är på scen, men jag har hört rykten om att han faktiskt är det…vi får se vad som dyker upp här på bloggen i sommar helt enkelt!

Imorgon blir det ny tävling, glöm inte gissa!

/Emilia