Den magiske Magnus Johansson

Ja, jag tror inte jag är ensam om att få gåshud varenda gång Magnus spelar…det är verkligen magiskt! Det spelar ingen roll hur många gånger man hör honom, man får aldrig riktigt nog. Inte jag i alla fall! Jag ser redan fram emot att få reda på vad han ska spela i sommar…

Men vem är då Magnus? En del fick ni ju reda på igår när Ace Wilder gav er en kort presentation av honom men det finns ju egentligen så otroligt mycket mer att veta om Magnus. Men på något sätt är det ändå inte alla hans musikaliska framgångar som dyker upp i mitt huvud när jag nu ska berätta om Magnus. Det är hans otroligt varma personlighet. För tänk er den snällaste personen ni känner och så multiplicerar ni det med 100, adderar 25 och tar det upphöjt i 13. SÅ snäll är Magnus. Skämt åsido så är han otroligt begåvad, både som musiker och som medmänniska.

Det här blir Magnus 14e år med Diggiloo och han är den enda som ju varit med under alla åren, ända sedan Diggiloo startade 2003. Han berättar ofta att han tycker det är väldigt roligt att han som musiker får komma fram som solist i ett så folkligt sammanhang, det hör inte till vanligheterna.

Men Magnus gör ju såklart inte bara Diggiloo, han har också åkt runt på diverse julturnéer och spelat in hur många skivor som helst! En av skivorna som han gjort blev ganska uppmärksammad, men inte av den anledningen att det var bra musik. Den hamnade nämligen på hemsidan Katastrofala omslag…och vad säger ni? Kanske inte det snyggaste omslag man har sett…tur att han är duktig i alla fall!

MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA

Det ska bli jättehärligt att återigen få ge sig ut på vägarna med Magnus och få njuta av hans fantastiska trumpetspelande!

/Emilia