Den perfekta melodifestivalkvällen?

Som bekant är det dags för Diggiloos Oscar Zia att tävla i Melodifestivalen ikväll och någon som definitivt kommer sitta bänkad är jag! Jag älskar stora musikshower som Diggiloo och då självklart även Melodifestivalen. Jag brukar titta slaviskt varje år, jag tror jag inte jag har missat en enda deltävling de senaste tio åren faktiskt… Jag missade inte ens tävlingen det året jag var i USA, för även om jag kanske inte alltid har tid att titta på direktsändningen finns det ju alltid repriser och idag även SVTplay.

Så från en riktig Melodifestival-älskare kommer här mina bästa tips för en lyckad kväll!

  1. Titta med någon du tycker om eller helt själv, både och kan vara väldigt mysigt. Så antingen bjuder du hem hela kompisgänget, har en mysig familjekväll eller så tar du lite egentid och slipper folk som kanske pratar genom hela din favoritlåt… Personligen ska jag faktiskt titta själv ikväll, det kan vara minst lika mysigt som att titta tillsammans med någon annan!
  2. Sätt på din favoritmusiklista och laga en riktigt god middag. Vad annars kan vara en bättre uppladdning? Musiken kommer få igång ditt humör och det kan vara bra att ha lite mat i magen innan man hugger in på godsakerna…
  3. Gå till affären och köp allt gott du kan tänka dig! Ibland får man ju faktiskt unna sig lite så varför inte ta tillfället i akt? Chips, popcorn, godis, frukt, läsk, glass, mjölk, ja vad du än tycker är det absolut bästa lördagsmyset helt enkelt. Efter en lång vecka med skola eller jobb har du faktiskt gjort dig förtjänt av att äta precis det du känner för!
  4. Ta på dig bekväma kläder. Ingen blir glad av att sitta i stela jeans eller kavaj en lördagkväll i soffan. Så på med mjukisbyxorna och tofflorna och gör dig redo. Vill man dansa med i låtarna är det lättare att göra det i sköna kläder än i något man knappt kan andas i. Hemma hos mig blir det självklart en orange Diggiloo-tröja för att komma i extra bra stämning.
  5. Glöm inte kissa innan programmet sätter igång! Finns det något mer irriterande än att precis ha satt sig riktigt skönt för att va tvungen att gå upp en gång till? Jag tror inte det…

 

Nu är i alla fall jag redo inför kvällen. Vilket är ert bästa tips för en bra kväll?

 

Här kan ni även läsa lite om hans känslor inför kvällen!

/Emilia