Legenden Lasse Holm

Vi har kommit fram till den sista artisten i årets uppsättning, men kanske på något sätt den viktigaste. För det var ju faktiskt han som var med och grundade Diggiloo då för 14 år sedan. Lasse Holm. Mannen som ÄR Diggiloo. Han kunde inte hålla sig borta från scenen trots allt, han som sa att han skulle lägga showandet på hyllan och bara sköta sin del bakom scenen. För han är ju faktiskt en av musikproducenterna. Men, som sagt, nu gör han comeback även på scenen. Det tycker jag ska bli väldigt spännande, att få se honom arbeta på ett annat sätt än vad jag fick se under förra sommaren och jag ser fram emot att få lära känna honom ännu bättre än tidigare!

Men Lasse är ju en riktig legend inom Schlager-världen, man kan faktiskt inte påstå något annat. Flertalet bidrag i Melodifestivalen och hela fem vinster, över 70 låtar på Svensktoppen och ungefär 700 utgivna låtar. Det är ju helt galet! Och det bästa av allt är ju att han inte är klar än, han jobbar fortfarande med musiken på ett sätt som jag inte tror många i hans ålder skulle orka göra. Han jobbar dessutom inte bara med musiken, han har andra med privata projekt igång också. Som alla träd han har fällt på sin tomt vid sommarstugan till exempel! Jag har sagt det förut men jag säger det igen, jag hoppas jag är som Lasse om 50 år!

Och med det så avslutas presentationen av årets artister. Vi är riktigt laddade för sommaren och jag hoppas att det blir massvis med spännande upptåg och händelser att rapportera om. Men först är det dags för Melodifestivalen där vi ju har tre artister med, Ace Wilder, Oscar Zia och Linda Bengtzing. Först ut är Ace Wilder som tävlar redan imorgon här i Göteborg. Glöm inte rösta!!

/Emilia