Nykomlingarna Medina

Det här är kanske årets mest oväntade artist (duo borde man kanske säga istället) på Diggiloo-scenen, men förmodligen den som jag ser fram emot att se mest just därför. Medina är väl kanske mest min målgrupp egentligen, alltså lite yngre publik, men jag tror ändå att de flesta komma känna igen deras låtar trots det. Och dessutom är ju Diggiloo något för alla generationer vilket många tycker är just det som är charmen med det. Men tillbaka till Medina!

Medina är alltså en svensk duo, bestående av Sam-E (Sami Daniel Rekik) och Alibi (Ali Jammali). De är uppvuxna i Stockholm och Göteborg och har, som Linda berättade i videon, rötter i Sverige, Finland och Tunisien.
 Duon var tidigt överens om att skapa ett unikt sound och kallar sin genre för ”Haffla Music”; en blandning av reggaeton, hiphop, rai, house, pop och dancehall. ”Haffla” betyder fest på arabiska och är det är fest och glädje Medina vill förmedla. Och med över 100 miljoner streams på Spotify och över 50 miljoner views på Youtube har Medina satt sin Haffla Musik på kartan!

Medina är alltså kända för att de gör fantastiska danslåtar som brukar spelas otroligt mycket under somrarna och brukar därför bli riktiga ”sommarplågor”. Några exempel på låtar de har gjort är Där palmerna bor, Miss Decibel (som faktiskt korades till just årets sommarplåga 2014) och Se på mig nu. Dessutom tror jag att det kan bli en ny sommarplåga på gång, vad jag förstått det som ska de ju skriva en låt tillsammans med Lasse Holm…vi får väl se vad vi får höra i sommar helt enkelt!

/Emilia