Turbokycklingen Linda Bengtzing

Jag tror att det var efter Melodifestivalen något år som Linda Bengtzing fick smeknamnet turbokycklingen, dels för att hon hade gula kläder på sig och dels för att hon hade sådan galen energi. Och den energin verkar fortfarande sitta i trots att han numera passerat 40-sträcket. Jag önskar jag är lika pigg, fräsch och snygg som Linda när jag blir 40…och ännu bättre blev det ju när hon rakade av sig håret tycker jag. Det är inte många som passar i den looken, men om det är någon som gör det så är det Linda Bengtzing!

Linda har gjort det mesta man kan göra inom show-världen. Melodifestivalen, Sikta mot stjärnorna, Allsång på Skansen osv. Hon har dessutom varit programledare för bland annat Ordjakten och Floor filler. 2006 gjorde hon musikaldebut i musikalen Rent och hon blev till och med nominerad för Årets kvinnliga huvudroll på Guldmaskgalan.

Även Linda är lite utav en Diggiloo-veteran och har varit med två gånger tidigare, nästan tre…hade hon inte blivit gravid hade det faktiskt blivit en tredje gång för henne. Men det får bli nu i sommar istället och det ser vi fram emot. Hon ska också tävla i Melodifestivalen nu i år för sjätte gången, hon tävlar i den fjärde deltävlingen i Gävle den 27e februari, så glöm inte bänka er då! Som vanligt med Linda kan jag tänka mig att det blir mycket fart och fläkt på scen, jag kan även tänka mig att vi får höra den låten under sommaren…

Det ska bli underbart att få med Linda och hennes energi runt i Sverige i sommar, det kan nog bli händelserikt tror jag. Men det får vi se då!

/Emilia