Ett extra fint samarbete

Som ni ju säkert vet vid det här laget så är Salvequick en av våra sponsorer till Diggiloo. Och de har just nu ett samarbete med den fantastiska organisationen Clowner utan gränser. Det är ju bland annat därför vi kommer ha clownunderhållning på plats under sommaren som ni kunde läsa om här.

Men jag tänkte försöka berätta mer om själva organisationen Clowner utan gränser och det arbete de gör för utsatta barn runt om i världen. Resan började redan 1996 och sedan har de jobbat aktivt för att försöka påminna barnen om att de är viktiga och att det finns folk som ser dem. Att möta barn i lust, lek och glädje är det som är deras uppdrag. Och när det fungerar som bäst skapas hopp, mänsklighet och livsvilja!

Sedan de startade har de spridit skratt till mer än en och en halv miljon barn världen över och än är de inte klara. De skickar clowner och artister till barn och samhällen drabbade av krig, konflikt och andra kriser runtom i världen där de sedan använder humor och lek för att upprätthålla människovärdet och som ett sätt att ge barn och vuxna möjlighet att utvecklas. I Sverige försöker de öka kunskapen om och engagemanget för människor som befinner sig i utsatta situationer runt om i världen. Och därför är vi extra glada för samarbetet med Salvequick och Clowner utan gränser som vi har i sommar!

Snart kommer ni få träffa de härliga clowner som ska med oss ut i sommar också. Kul!

/Emilia