Nykomlingen Ace Wilder

En av årets två första-gångs-Diggilooare som blev beskriven av galningen Per Andersson…den videon var den mest virriga vill jag lova! Jag fick stå och bita mig i kinderna för att inte börja skratta åt honom…men nog om honom, det här inlägget handlar om Ace Wilder såklart!

Ace Wilder, eller Alice som hon egentligen heter, är alltså en av de nya stjärnorna i Diggiloo den här sommaren. Hon har växt upp på väldigt många olika platser i världen, däribland bodde hon under en lite längre period i Miami. Och det var alltså där som hon tävlade i jazzdans, som nämndes i videon. -99 flyttade hon alltså tillbaka till Sverige och sedan dess sysslar hon mest med street dance vid sidan av musiken.

Hon har sjungit och dansat bakom en hel del stora artister och turnerat runt i världen men 2012 bestämde hon sig för att satsa på solokarriären. 2014 var Alice med i Melodifestivalen för första gången och där gick det väldigt bra måste jag säga. Med en andraplats (hon förlorade med endast två poäng!!) i bagaget går hon nu återigen in i Melodifestivalbubblan då hon ska tävla i årets första deltävling i Göteborg, den 6e februari. Glöm inte rösta!! Förra gången hon tävlade var det ju med låten Busy doin’ nothin’ och det var det Per syftade på i slutet av videon när han sa att hon är väldigt, väldigt, väldigt upptagen…lite göteborgshumor där kanske…

Jag tycker i alla fall att det ska bli jätteroligt att lära känna Alice mer men främst tycker jag det ska bli roligt att få se mer av henne som artist. Jag har än så länge bara hört hennes förra Melodifestivallåt och jag ser verkligen fram emot att få se henne göra andra grejer. Dessutom fyller hon år under ett av våra stopp, nämligen 23e juli i Dalhalla. Då får vi se till att fira henne på något bra sätt, men det får ni se då!

Vi hörs!

/Emilia