Showplanering

Jag brukar ju få en liten uppdatering av Lasse Holm lite då och då och senast berättade han om det kreativa teamets vecka i Vadstena. De spenderade alltså några intensiva dagar tillsammans och där och då började de få ihop showen på riktigt. Lasse hälsar att det hela förflöt på otroligt bra och att de i dagsläget har fått ihop ungefär 85% av showen! Jag försökte få ur honom vad vi kan tänkas få se men han ville inte avslöja mer än att det kommer bli en David Bowie-hyllning då vi har ett stort fan med oss i år, nämligen Thomas Di Leva. Thomas har tidigare berättat för SR att han förmodligen inte ens hade blivit artist om det inte vore för David Bowie. Så det blir spännande! Men de andra låtarna och eventuella teman ville han hålla på i alla fall lite längre… Här finns intervjun han gjorde med MVT under veckan i Vadstena!

Men mötena även med artisterna verkar också vara i full gång, bland annat berättade Magnus Carlsson på sin blogg att han skulle ha möte inför Diggiloo och han önskade tips från sina fans om vilka låtar de önskar att han ska sjunga. Hans egna hits verkar redan vara bestämda så det gällde mest covers. Så vi får väl se vilka låtar som dyker upp på scenen i sommar!

Lasse hälsar också att han är otroligt nöjd med hur långt de har kommit och han känner att de ligger bra till i planeringen. Det är en bra kemi i gänget och han tycker det känns extra roligt att vi har två kvinnliga regissörer i år. Jag vet inte ens om jag har presenterat dem tidigare men de heter i alla fall Lotta Furebäck och Sandra Koffner. Jag har tyvärr inte jättebra koll på dem så jag hoppas på att få till en intervju eller två under någon av de kommande träffarna! Men Lotta Furebäck jobbar i alla fall just nu med Melodifestivalen och därför har hon ganska fullt upp. Dessutom läste jag i en intervju att hon är gammal konståkare precis som jag, så då har vi något att prata om i alla fall…och Diggiloo såklart! Båda våra regissörer är främst ”gamla” dansare och vad jag har förstått det som ska Sandra Koffner till och med vara en av dansarna på scenen i sommar, så det blir kul! Jag som älskar dans kommer förmodligen älska den här uppsättningen av Diggiloo, vi har ju väldigt många duktiga dansare med oss bland våra artister i år. Ja herregud vad spännande det ska bli!

Men nu är det dags att ladda inför sista deltävlingen i Melodifestivalen imorgon. Då hejar vi på Linda Bengtzing såklart!!

/Emilia