Anne-Lie Rydé

För första gången i Diggiloo – Anne-Lie Rydé

Anne-Lie Rydé behöver egentligen ingen närmare presentation. Det här rödhåriga yrvädret är allt annat än grön i nöjesindustrin. Under sin 45-åriga karriär har hon släppt musik inom en mängd olika genrer, gjort ett tiotal egna album, spelat revyer, skådespelat, samarbetat med giganter som bland andra Björn Skifs och Svante Thuresson och tävlat i Melodifestivalen tre gånger. Men i sommar gör Anne-Lie Rydé nåt som hon aldrig gjort tidigare – nämligen åker ut med oss på Diggiloo-turnén.

En röst som river genregränser

Med sin punkiga framtoning och uttrycksfulla röst var Anne-Lie perfekt för att spela den mystiska Magenta första gången ”The Rocky Horror Show” sattes upp i Sverige, och efter det har hon gjort jul- och krogshower, revy med självaste Povel Ramel och fler musikalroller. Och skivorna! Fulla av starka egna låtar – för att inte tala om hennes oförglömliga versioner av allt från Alice Babs ”Regntunga skyar” till Cornelis ”Deirdres samba” och till och med Vikingarnas ”Höga berg, djupa hav”.

Här kan du se Diggiloo med Anne-Lie Rydé

Det må vara första gången Anne-Lie Rydé är med oss i Diggiloo, men erfarenhet från scen och studio har hon definitivt! Så hon blir en av klipporna under sommarens turné tillsammans med Diggilooveteranen Jessica Andersson, Idolvinnaren Nike Sellmar, Mellosuccén John Lundvik och många andra fina artister. Kommer vi till din stad? Kolla in turnéplanen och köp biljetter här!