John Lundvik

Diggiloos hjärta slår i takt med John Lundviks

John är en tvättäkta one-man-show. Komplett på alla plan och dessutom en lagspelare av rang. Faktiskt med ett SM-brons i 4 x 100 meter löpning i bagaget, det du. Och friidrott i all ära, men de flesta förknippar nog John Lundvik med rekordvinsten i Melodifestivalen 2019 och låten ”Too late for love”. Det var också där och då han blev ett med hela svenska folket. Resten av Europa ville förstås också ha en del av honom, och han och låten placerade sig högt även i Eurovision song contest. Men han är vår! Särskilt Växjös om man ska vara petig, men vår.

En fantastisk show på turné

Och John Lundvik blev historisk under finalen av Eurovision song contest 2019 eftersom han faktiskt hade med två låtar. Och så säger de att män saknar simultankapacitet … Utöver ”Too late for love” hade han varit med och skrivit Storbritanniens bidrag också. För det är som låtskrivare han jobbat mest, både här hemma och internationellt, men lyckligtvis får vi höra honom sjunga själv ibland också! Så vill du gå på konsert med John Lundvik har du tillfälle nu, för tack vare oss på Diggiloo står han snart på en scen nära dig!

Biljetter till John Lundvik och oss andra

För Sveriges största sommarturné Diggiloo ger sig snart ut på vägarna, och i juli och augusti uppträder John tillsammans med Anne-Lie Rydé, Bruno Mitsogiannis, Hanna Hedlund och ett helt gäng andra fina artister runt om i landet. Hitta biljetter till din närmaste show här.

Vi är oerhört stolta över att presentera John Lundvik – artist, låtskrivare, sångare och Melodifestivalens vinnare 2019! Trots stora förberedelser för Eurovision Song Contest och en planerad egen John Lundvik-turné under 2019 – hänger John självklart också med och turnerar med Diggiloo i hela 24 olika städer mellan Stockholm, Ystad och Älvsbyn.

Mello-vinnare 2019

John Lundvik är allt annat än en nykomling i musikbranschen. Många känner säkert igen honom från hans medverkan i melodifestivalen 2018 där han sjöng sig rakt in i folks hjärtan med den egenskrivna låten My Turn, som slutade på en fantastisk tredjeplats. Detta har han nu toppat genom att ta hem segern i hela 2019 års melodifestival med låten Too late for love.

John Lundvik – artist och låtskrivare med stor bredd

Johns största erkännande som låtskrivare var nog när han 2010 skrev Kronprinsessan Victorias och Daniels bröllopslåt When You Tell The World You’re Mine tillsammans med Jörgen Elofsson. Låten framfördes på vigseln i direktsänd TV av Björn Skifs och Agnes och kom att nå stora framgångar på Svensktoppen.

John Lundvik sågs av TV-tittarna för första gången våren 2013 i Så Ska Det Låta där han gjorde stor succé. John har därefter medverkat i många olika tv program, Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg, Sommarkrysset m.m. På meritlistan finns förutom egna framträdanden, även filmmusik till bland annat den amerikanska succéserien Empire och Snabba Cash.

Boka biljetter till sommarens konsert

Förutom John Lundvik kommer flera andra stjärnor att uppträda på Diggiloos scen i sommar. Spana in vår turnéplan där du kan se till att säkra dina biljetter i tid – för detta är en show du inte vill missa!