Det är dags för final!

Klockan 20.00 ikväll kommer en stor del av Sveriges befolkning sitta bänkade framför TV-apparaten, det är dags för Sveriges största musiktävling att avgöras. Och våra artister är med och kämpar om vinsten! Så nu är det upp till oss att hjälpa dem på vägen genom att rösta!! Schlagerbloggen på Aftonbladet har rapporterat från gårdagens genrep och det verkar lovande för både Ace Wilder och Oscar Zia. Oscar Zia är bland annat den mest omtalade i sociala medier och det är ju kul tycker vi. Dessutom blev han kallad för Anton på presskonferensen och hans fantastiska reaktion kan du se här. Han genomförde gårdagens genrep med bravur och sången var tydligen på topp! Och även Ace Wilder verkar ha lyckats riktigt bra med sitt genrep. Härligt jobbat, det är ju utifrån genrepet som juryn sätter sina poäng så det är alltid bra att ha ett bra uppträdande redan då. Hon har dessutom vunnit Melodifestivalens webbpriser Årets koreografi och Årets rekvisita som hon dessutom har ”hittat på” tillsammans med en av Diggiloos regissörer Lotta Furubäck. Bra teamwork redan där alltså, det bådar gott inför sommaren.

Men det är inte bara bland de tävlande som vi hittar Diggiloo-artister, Magnus Carlsson är en av artisterna som uppträder i mellanakten, det kan ni läsa mer om här. Och Charlotte Perrelli som ju var en av förra årets artister dyker också upp i medleyt, hon berättar mer om repetitionerna här.

Ja, det blev mycket läsning för er nu, men vad kan vara bättre uppladdning än det här? Nu ska jag se till att ladda upp på ett annat sätt inför kvällen nämligen med hjälp av chips, läsk och godis. Och inte glömma att ladda telefonen så jag kan rösta ordentligt!! Hur laddar ni upp inför finalen?

Kram på er!

/Emilia