Drottningar och Kapten Krok

YouTube video

Artister
Lasse Holm, Charlotte Perrelli, Linda Bengtzing, Lotta Engberg, Thomas Petersson, Jan Johansen, Lasse Berghagen, Niklas Andersson, Molly Sandén, Benjamin Wahlgren, Magnus Johansson.

Spelplats (18 konserter)
Ronneby, Kristianstad, Borås, Åland, Vadstena, Hällefors, Lidköping, Båstad, Sälen, Umeå, Höga kusten, Bispgården, Järvsö, Stockholm, Avesta, Grebbestad.

Detta var sommaren då Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli var drottningarna av Diggiloo. Och familjefesten firade fem år i landets folkparker och på herrgårdar och slott.

Högst ofrivilligt kom kapellmästaren Leif Ottebrand att stå i centrum för de starkaste minnena från sommarturnén. Det började i Sälen. Och det började inte bra. ”Showen skulle dra igång 18.00”, berättar Lasse Holm, ”och alla artister var där en timme i förväg. När allt var klart för show, och trummisen skulle börja räkna in, upptäckte vi att någon fattades. Självaste kapellmästaren fanns inte på plats! Leif hade tagit fel på tiden, och satt i lugnan ro och tittade på tv på hotellrummet. Producenten Patrik Krall fick i ilfart åka och hämta honom, och showen kunde börja – en kvart försenad.”

Och inte blev det bättre den kvällen Diggiloo kom till Skuleberget utanför Örnsköldsvik. Till saken hör att både Leif Ottebrand och gitarristen Mats Johansson har ett brinnande intresse för fiske.

”Under turnén tar de två varje chans att hinna fiska”, berättar Lasse Holm. ”Efter soundcheck uppstod en timmes paus innan föreställningen, och Mats och Leif tog sina spön och gick för att fiska. Det nappade inte, men på vägen hem satte sig Mats krok – i Leifs kind! Den fick ett generalhårt grepp och satt fast en centimeter in i kinden. Det blev ett himla ståhej och vi fick skynda oss lasarettet, där de lyckades få loss kroken. En stund försenad kom Leif till kvällens konsert, där jag presenterade honom som Kapten Krok…”

Diggiloo 2007 Akt 1 from Diggiloo on Vimeo.

Diggiloo 2007 Akt 2 from Diggiloo on Vimeo.