Sommaren då allt återuppstod!

Efter att hela världen sattes på paus i nästan 1,5 år var det ingen som riktigt vågade tro att Diggiloo 2021 skulle bli av. Men med bara ett par veckors marginal öppnade samhället återigen (i alla fall delvis) upp och även om det inte blev riktigt som vanligt så blev det i alla fall ytterligare en Diggiloo-sommar – trots allt! Med 3000 i publiken på varje ort gav vi oss ut på en turné i 17 olika städer och bjöd på 3,5 timmar underhållning precis som vanligt.

Och artistuppställningen vi hade med oss då? Det var ett gäng som heter duga, och det blev en riktig veteransommar med många kära återseenden. För vad sägs om David Lindgren, Jessica Andersson, Magnus Carlsson och Mariette? Även Tommy Nilsson, Linda Bengtzing och Per Andersson gjorde comeback. Dessutom hade vi med oss självaste 2021 års mellovinnare Tusse, multibegåvade Sarah Dawn Finer och fantastiska Frida Öhrn som alla Diggiloo-debuterade. Rutinerade Lisa Stadell såg vi självklart också tillsammans med nykomlingen Kristina Lindgren. Ja, ni hör ju själva -med det här gänget kunde det inte bli annat än succé!

Premiären gick av stapeln i klassiska Ronneby, som tidigare varit värdstad för vår premiär många gånger, den 22 juli och sommaren avslutades sedan i Ystad den 29 augusti. Varje år brukar det alltid vara någon liten fadäs någonstans längs vägen, något ljudbord som slutar fungera lagom till showstart eller kanske en buss som börjar brinna, men i år genomfördes hela sommaren nästan helt smärtfritt. Kanske var det någon där uppe som tyckte att det kunde få vara lite lugnt för en gångs skull efter allt som hänt…

På scenen avlöste favoritlåtarna varandra och kanske var det nykomlingarnas år i år. Sarah Dawn Finer axlade värdrollen tillsammans med David Lindgren och de två utgjorde ett fantastiskt team som guidade oss igenom kvällen. Sarah bjöd dessutom på sin ljuvliga röst i både Kärleksvisan och Moving on. Frida Öhrn sjöng Release Me som om det inte fanns någon morgondag och Tusse bjöd naturligtvis på sin vinnarlåt Voices med en magisk leverans kväll efter kväll. Per Anderssons comeback var inte heller att leka med, som när han gjorde entré på cykel genom hela publiken med en stor solhatt på huvudet. Eller när han med en stor bumperball (för att garantera rätt avstånd såklart) representerade Folkhälsomyndigheten och skulle försöka ta sig upp på scenen, utan att riva ner hela dekoren…det var en syn man sent ska glömma!

Ja, kvällen var lång och fylld med otroliga nummer framförda av artister som förmodligen aldrig längtat mer efter sin publik tidigare. Det fanns en tacksamhet från alla på, bakom och framför scenen som genomsyrade varje show och gjorde dem till något alldeles extra. Vi kan inte mer än säga TACK till alla inblandade för en underbar sommar!

Artister:
David Lindgren, Frida Öhrn, Jessica Andersson, Kristina Lindgren, Linda Bengtzing, Lisa Stadell, Magnus Carlsson, Mariette, Per Andersson, Sarah Dawn Finer, Tommy Nilsson och Tusse.

Spelplatser:
Ronneby, Borgholm, Gränna, Varberg, Hestra, Västervik, Mariestad, Karlskoga, Motala, Vårgårda, Bollnäs, Stockholm, Oxelösund, Gävle, Eskilstuna, Kristianstad och Ystad.