Manerbild Diggiloo 2018.

Debutanternas år, värmerekord och This is me!

Det här kan ha varit året med mest unika personligheter och röster på samma scen. För vad sägs om norska superstjärnan, hon med masken, Kamferdrops? Eller glamrockens konung, Ola Salo? Släng in schlagerdivan Charlotte Perrelli och latinolovern Mendez och spridningen är komplett.

Men även om årets artistuppställning lämnade en del frågande i förväg blev det en riktig käftsmäll till show. Recensenter och publik var överens från början, den här showen fick man inte missa! Så artistbredden gick från något att ifrågasätta till årets självklara framgångsfaktor. Att solen sken ikapp med showen nästan hela sommaren var den lilla pricken över i:et. Det var nästan FÖR varmt och det blev värmerekord efter värmerekord. Tänk bara, 53 grader på scenen…så det gick åt en hel del vatten kan man lugnt säga…

Premiären hade vi i Malmö Arena och succén var given direkt. När vi sedan tog turnén vidare ut i landet väntade 21 andra orter runt om i Sverige.

Höjdpunkterna i årets show var många, men David Lindgren gjorde bland annat ny succé med alldansen som gjorde intåg förra året. Vi passade även på att hylla några av de stjärnor som lämnat oss i år. Tommy Nilssons Hon tillägnad hans före detta svärmor, allas vår Barbro ”Lill-Babs” Svensson, lockade tårar och stående ovationer kväll efter kväll. Att avsluta showen med en Avicii-final kändes mer än rätt och publiken stod upp och dansade med oss.

Ola Salo bjöd även på ett The Ark-medley och när Mariette kommer in och gör en duett av Calleth you, cometh I visste jublet inga gränser.

Årets komiker Marika Carlsson lyckades med sin värme och närhet nå ut hela vägen bak i gröngräset och hela publiken vek sig av skratt och igenkänning. När hon sedan i slutet passade på att bli lite allvarlig var det många som satt med en klump i halsen. För som hon sa, Sverige är fantastiskt. Och ändå finns det de som säger att Marika inte hör hemma här, för att hon har ”fel” hudfärg och för att hon är tillsammans med en kvinna. När det talet mynnar ut i mäktiga This is me, där alla artister är med på scen, precis som de är, stod gåshuden på de flesta. För precis så är det, vi har alla rätten att vara precis de vi är och ALLA är välkomna till oss på Diggiloo. Glöm aldrig det!

Artister
Charlotte Perrelli, David Lindgren, Tommy Nilsson, Marika Carlsson, Mariette, Mendez, Ida Redig, Ola Salo, Kamferdrops och Christer Björkman.

Spelplatser (22 konserter)
Malmö, Hok, Ulricehamn, Borgholm, Bromölla, Halmstad, Rättvik, Bispgården, Umeå, Göteborg, Åmål, Kristinehamn, Västervik, Vagnhärad, Karlsborg, Båstad, Ystad, Motala, Strömsholm, Bollnäs, Stockholm och Lidköping.

Diggiloo 2018 from Diggiloo on Vimeo.