Nakenchock, 80-tal och en avgående lagkapten!

Sommaren 2013 gick i 80-talets tecken. Galet, pastelligt och överdimensionerade axelvaddar var inspirationen till årets turné! Och på tal om överdimensionerat, 2013 var sommaren då Charlotte Perelli fick sin tredje son! Denna fantastiska kvinna som var vackrare än någonsin och som dansade med oss i Diggiloo med ett underbart glatt humör under hela sommaren förtjänar en eloge. Vi börjar därför denna tillbakablick med att gratulera henne och hennes Anders till deras lille Adrian en än gång.

Diggiloos elfte upplaga var till stor del förändrad från tidigare år. Efter 10 år på tronen som boss över landets största turnépaket valde Lasse Holm att uppleva showen från ett annat håll, tillsammans med er i publiken! Detta var alltså sommaren då Lasse Holm abdikerade.

Lasse berättar;

Min första sommar som avgående lagkapten för Diggiloogänget blev en mycket positiv upplevelse. För första gången på tio år fick jag uppleva föreställningen från start till mål från ett publikperspektiv. Att se hela gängets entusiasm och artisteri, med glädjen att jobba kollektivt, som spred sig ut över den fullsatta arenan var mäktigt.

Det var med stolthet och stor värme jag gång på gång fick höra av artisterna -”Det här var det roligaste jag gjort”.

Fanns det någon plan på ersättare för dig? En ”ny Lasse” helt enkelt?
”Absolut, 11 stycken! Haha, nä skämt och sido, för att undvika jämförelser så lät vi ensemblen dela på ansvaret. Vilket också är en del i den här ständiga förnyelsen som jag tror är sund. Den som visserligen hade liite större utrymme än de andra på scenen var Jessica (Andersson). Men någon ny ledare på scen blev det alltså inte” 

Vad minns du allra mest från sommarens show?

”Vi hade ju en ny deltagare i ensemblen i år som fullkomligt tog publiken med storm – Per Andersson! Hans galna humor var något alldeles extra i somras – för att inte tala om hans väldigt speciella och ganska så nakna nummer – ”kuk i hatt”. Det snackdes nog en hel del om just detta nummer i sommarstugorna därefter, haha”.

Nu laddar Diggiloofamiljen för ytterligare en succésommar med Sveriges mest folkkära artister.

Vi ses då!

Artister:
Lotta Engberg, Jessica Andersson, Charlotte Perrelli, Mojje, David Lindgren, Magnus Johansson, Andreas Weise, Per Andersson, Linda Pritchard, Claes af Geijerstam, E-Type.

Spelplatser (22 spelningar)

Ronneby, Lidköping, Halmstad, Landskrona, Eskilstuna, Eksjö, Åland, Forshaga, Älvsbyn, Rättvik, Oviken, Järvsö, Visby, Borgholm, Lysekil, Skurup, Båstad, Vadstena, Tibro, Alingsås, Stockholm

http://www.youtube.com/watch?v=zuG2TzacG8Q&feature=youtu.be

Diggiloo 2013 Akt 1 from Diggiloo on Vimeo.

Diggiloo 2013 Akt 2 from Diggiloo on Vimeo.