En födsel och en begravning – nästan.

YouTube video

En händelserik sommar med enormt mycket folk och en sommar där Diggiloo som vanligt hade vädrets makter med sig.

Sommarens upplevelse var Thomas Di Leva. Lasse berättar att de aldrig tidigare jobbat med varandra och att Di Leva sågs lite som en udda fågel då han var helt ny inom den här typen av turnéer. Men Di Leva överraskade alla och gjorde en fenomenal show och publiken älskade honom. Lasse och Thomas fann varandra och Lasse berättar om premiären på scen. ”Jag sa att alla artister här har ju varit med och tävlat i Melodifestivalen, men du Thomas, du har aldrig varit med. Han replikerade snabbt och bjöd på en underbar aforism ´ Den som aldrig har tävlat förblir obesegrad´. Publiken applåderade vilt och han fick därmed sista ordet.

Det största ögonblicket för Thomas var inte på scen utan när han blev pappa. Detta hände precis innan föreställningen i Dalhalla och vi gjorde därför en hyllning till honom och Magnus Carlsson tog över hans låt ”The winner takes it all”. Föreställnigen efter var Thomas underbart lycklig och vi var väldigt glada över att få ett tillskott i Diggiloofamiljen.

Hade det velat sig riktigt illa hade en annan dukat under i Ronneby under genrepet inför 5000 personer. Lasse minns händelsen väl ”Jag är ju ansvarig för innehållet och var uppe på scen för att se hur allt fungerade och plötsligt kommer en av artisterna mot mig för att varna mig för att jag stod för nära kanten. Jag tolkade det som att hon gjorde något fel i koreografin och backade bakåt och föll då handlöst från scenen som var två meter hög. Jag landade på huvudet och det kunde gått hur illa som helst eftersom det fanns en stege och järnföremål liggandes i närheten. Men dagen efter kände jag ingenting och en förklaring till det måste väl vara att jag är så vältränad!, säger Lasse med glimten i ögat. ”

Tjejerna som var med, var alla rutinerade och gjorde som alltid topprestationer. Linda Pritchard gled in i sista stund och levererade fantastiska nummer. De som såg föreställningen har knappast glömt hennes låt av Aguilera som hon gjorde en egen koreografi till eller hennes framförande av Jennifer Holliday´s ”And I am telling you I´m not going”.

Inför sommarturnén laddade hela gänget upp i Ästad gård där de träffades i en vecka för att ha en workshop och lära känna varandra.

Lasse berättar: ”Patrik Krall som är producent samlade plötsligt alla och sa åt oss att gå upp på taket. Väl där uppe blev vi fastspända i en sele för att sedan åka 500 meter ut i natten. Jag var livrädd, det var verkligen en känsla av skräck och det kittlade i magen. En del backade ur, men när Linda kastade sig ut kände jag att jag inte kunde backa utan hoppade ut i mörkret. Dagen efter ville Ullareds VD Boris testa och jag ville inte vara sämre, men när jag väl stod där var det ännu värre eftersom det var dag och man såg hur högt det var. Men det var bara att ge sig av och känslan efteråt går inte att beskriva”.

Artister
Lasse Holm, Jessica Andersson, Linda Bengtzing, Charlotte Perrelli, Thomas Di Leva, Magnus Carlsson, Linda Pritchard, Magnus Johansson och Hilda Stenmalm.

Spelplatser (16 konserter)

Ronneby, Eksjö, Ullared, Rättvik, Älvsbyn, Skurup, Båstad, Lidköping, Karlstad, Uddevalla, Alingsås, Höga Kusten, Katrineholm, Stockholm

Diggiloo 2011 Akt 1 from Diggiloo on Vimeo.

Diggiloo 2011 Akt 2 from Diggiloo on Vimeo.