15-årsjubileum, pappakroppar och ”sura äpplen”

Vilken sommar! För 15:de året i rad åkte vi ut i Sverige för att bjuda på en hejdundrande föreställning och vilket jubileum det blev. Både kritiker och publiken var rörande överens om att det här var den bästa Diggiloo-showen någonsin. Än så länge.

Efter förra årets lyckade inomhuspremiär i Göteborg fick vi mersmak och årets turnépremiär gick av stapeln i Arena Vänersborg. Därefter väntade ytterligare 21 orter från Skurup i söder till Umeå i norr.

På scen såg vi både Diggiloo-veteraner och nya ansikten. Jessica Andersson var med för 13:de (!!) gången och fick sällskap av bland andra debutanterna Tommy Nilsson och Melodifestivalvinnaren Robin Bengtsson. Özz Nûjen stod för komiken och gjorde succé under varenda show när han skojade om de svenska språkets konstigheter, ”varför ska jag bita i ett surt äpple för?”. Fantastiskt!

David Lindgrens hyllade Melodifestivalmedley drog ner stora applåder kväll efter kväll, ett nummer som naturligtvis avslutades i bara kalsongerna längst ute på scenen med ett rosa mikrofonstativ. Pappakroppen is back och vi älskar den!

Den mer okända musikalstjärnan Bruno Mitsogiannis fick visa upp sin fantastiska röst i både ett Jersey Boys-medley och i en underbar duett tillsammans med Wiktoria, ett nummer som fick stående ovationer varje gång. Magiskt!

Artister
Charlotte Perrelli, Özz Nûjen, Andreas Johnson, Robin Bengtsson, David Lindgren, Wiktoria, Bruno Mitsogiannis, Tommy Nilsson och Jessica Andersson.

Spelplatser (22 konserter)
Vänersborg, Rättvik, Sollefteå, Umeå, Landskrona, Halmstad, Karlsborg, Vimmerby, Ronneby, Hok, Lidköping, Skurup, Kristianstad, Borgholm, Båstad, Nyköping, Motala, Strömsholm, Bollnäs, Kil, Stockholm och Kungsbacka.

Diggiloo 2017 Akt 1 from Diggiloo on Vimeo.

Diggiloo 2017 Akt 2 from Diggiloo on Vimeo.