Publikrekord, Mello-vinnare och opera-battle

Ojojoj, vilket fullspäckat år och vilket gäng vi hade med oss! Vad sägs om Mello-vinnaren John Lundvik, barnens nya favoriter Arvingarna eller ”mamma Diggiloo” Jessica Andersson som återvände efter ett år borta från vår scen? För att inte tala om nivån på musikaliteten som gänget bidrog med, kanske har vi aldrig tidigare haft ett så sångstarkt startfält med oss.

Premiären gick återigen av stapeln i Malmö Arena den 3/7 innan en lång Sverigeturné väntade med avslutning i Eskilstuna den 24/8. Att intresset för Diggiloo ökat explosionsartat de senaste åren kulminerade under sommaren där vi, nästan för första gången, tvingades sätta slutsålt på över hälften av alla orter. Helt fantastiskt! Publiktrycket resulterade i ett storartat rekord med över 150 000 besökare under sommaren – så häftigt! Vi minns speciellt i Varberg och Järvsö där publiken var magisk och hjälpte oss att packa ihop sig ordentligt så att alla fick plats i gröngräset.

Tack vare den höga musikaliska nivån i årets show är det svårt att välja ut några favoritnummer, men något som var otroligt populärt hos vår publik var öppningen av andra akten. Ett Queen-medley med coola kostymer, stämsång och koreografi. Men numret som kanske ändå drog hem mest applåder och skratt var John Lundviks, Mariettes och Casper Janebrinks opera-battle som toppade med David Lindgren i en otrolig tolkning av Phantom of the Opera och en slutton utan dess like. I ❤️ Jöback som det stod på Davids tröja…

Thomas Petersson gjorde comeback på Diggiloo-scenen och det var som att komma hem, både för publiken och Thomas. En varm och hjärtlig humor som ändå slår lite under bältet här och där. ”Plingeling, kaffet är färdigt” till exempel…ni som vet, ni vet…

Efter Mariettes succé i Stjärnornas stjärna där hon framförde en ljuvlig version av Josefin Nilssons Älska mig för den jag valde hon att ta med sig den versionen hit till Diggiloo, som hon sedan framförde tillsammans med hela gänget och OJ, vilka rysningar det blev kväll efter kväll följt av stående ovationer. Och så är det, här på Diggiloo älskar vi hela familjen – precis för den som just du är!

Vill du se mer av vad vi hade för oss hela sommaren? Spana in våra ”Bakom kulisserna”-klipp på vår Youtube här.

YouTube video

Artister:
Arvingarna, Brolle, David Lindgren, Jessica Andersson, John Lundvik, Magnus Carlsson, Mariette, Mimi Werner Thomas Petersson.

Spelplatser:
Malmö, Eksjö, Linköping, Vårgårda, Gränna, Bromölla, Ystad, Varberg, Vagnhärad, Rättvik, Järvsö, Västervik, Borgholm, Båstad, Vänersborg, Gotland (Burgsvik), Höga Kusten, Älvsbyn, Karlskoga, Tibro, Gävle, Stockholm, Uppsala, Eskilstuna.