Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är många och frågorna lyder – Är du redo för en 3,5 timmars färgsprakande musikshow? På vilken av sommarens konserter i Sverige besöker du oss? Blir det på en semesterort eller hemmavid? Tar du husvagnen eller tar du cykeln?
– Den där, den står det Bagge på, säger Anders Bagge och pekar på husbilen han ska bo i under sommarens turné.

Diggiloo-konceptet

Vårt koncept erbjuder något för alla åldrar och spannet är stort. Från den allra yngsta som precis tagit sina första steg till den som njuter av livet som pensionär, finner alla något att roa sig med. Pop, rock, humor, ballader och ibland bjuds det på ett eller annat musikalnummer. Vi har hundratusentals gäster i olika åldrar i publiken på våra konserter varje sommar. Så med facit i hand kan vi därmed konstatera att på Diggiloo bjuds det på något för alla generationer.

Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson som i höstas fightades om en vinst i Idol 2023 ska äntligen få släppa tävlingsnerverna och bara njuta av att få stå tillsammans på scen. En annan debutant som vi förknippar med Idol är Anders Bagge, han ska inte längre behöva sitta och bedöma dessa fantastiska tjejer även om han för det mesta bara hade lovord utan han ska själv vara med och skapa och framföra sommarens konsert. Att turnera Sverige runt är dock inte något nytt för Anders Bagge då han turnerar med Idol varje år, men nu ska han äntligen få se hela Sverige i sommarskrud!
– Det jag ser fram emot mest är att få träffa den svenska sommarpubliken, att få känna och dela deras glädje, säger Anders Bagge.

Cimberly Wanyonyi har helt fattat konceptet fast att hon är ny på Diggilooscenen och när vi frågar henne varför man ska planera in Diggiloo bland sommarens konserter svarar hon:
– För att det finns något för alla på Diggiloo. Återupplev favoriter och upptäck nya favoriter och bara njut. Jag har ännu inte upplevt Diggiloo, men jag tänker ge mig in i detta äventyr och det borde ALLA vare sig man står på scen eller sitter i publiken!

Varför Diggiloo i sommar?

Det finns en uppsjö av somriga konserter och upplägg. Men inte har väl många turnerat år efter år i totalt 20 år och blivit något av en sommartradition? Diggiloo är just det för många av våra besökare, en tradition! Därav har Diggiloo för många en given plats på listan bland sommarens konserter i Sverige. Jessica Andersson, som är med i Diggiloo för inte mindre än 18:de gången, har verkligen fått uppleva det mesta och det bästa av Diggiloo.
– Jag har väldigt många starka minnen från mina år med Diggiloo. Jag minns speciellt ett tillfälle, då jag tappade kjolen framför vår genrepspublik och bjöd på en ofrivillig liten troschock, berättar hon med ett skratt.
Andreas Lundstedt som är med för tredje gången beskriver Diggiloo såhär:
– Den gemenskap jag känner varje kväll är svår att ta på, det måste upplevas för att man ska förstå hur kul det är. Gränsen mellan scenen och publiken suddas ut och det blir en enda stor gemenskap av kärlek, fest, skratt, dans och musik. Det är det bästa med Diggiloo, säger han och fortsätter:
– Grattis till dig som kommer få uppleva det här för första gången, du har verkligen något att se fram emot. Och du som sett det tidigare – jag förstår helt klart varför du kommer tillbaka!

Så, vi hakar på Andreas Lundstedt där och säger GRATTIS till dig som tar steget in i gemenskapen på Diggiloo.

Ord från en trogen

Våra artister i all ära, men det vore inte mer än rätt att vi slänger in några ord från en av våra publikveteraner!
– Diggiloo som tradition är ju för mig sommarens höjdpunkt. Vi köper biljetter vid förköp och ibland även innan artisterna är officiella om så är möjligt, berättar Therese Waleteg, 32, från Bollnäs och fortsätter:
– Oftast är sommaren planerad till bredden, svårt att spontant träffa familjen och vännerna och då är det alltid bra att ha något inplanerat där man vet att man får umgås. Att ha en tradition skapar en sorts gemenskap, något att tillsammans se fram emot och prata om. Det är ju typiskt för oss människor att ha traditioner och för mig är Diggiloo minst lika viktig som andra traditioner.
Vi frågar även Therese hur hon tycker att Diggiloo skiljer sig från andra konserter i Sverige och hon svarar:
– Jag har varit på många evenemang och känner att det som skiljer är den familjära känslan man får på Diggiloo. Stämningen är helt fantastisk. Det känns så avslappnat och spontant, och att artisterna sitter i soffan på scenen och körar gör de hela lite mer…. mysigt.
Vi kan konstatera att Therese är en veteran av rang när hon bekräftar allt Diggiloo står för med sina avslutande ord:
– Sen att det finns lite saker runt om, hopptält för barn, souvenirshop och ett litet restaurang område med dryck och tilltugg är ju pricken över i:et. Diggiloo har något för alla, en skön blandning av artister, yngre, äldre och komiker. Det blir en härlig musikalisk mix helt enkelt.

Vi kunde inte ha sagt det bättre själva!

 

Vi listar sommarens konserter i Sverige ort för ort

TURNÉPLAN 2024

 

Avslutningsvis, nog hittade du allt någon ort som passade bland sommarens konserter i Sverige! Med det sagt, vi ses på en konsert nära dig.

Men till dess, följ oss på IG för massor av kul innehåll! 

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...

Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske...

Lasse Holm – från främling till konungens medalj!

Lasse Holm tilldelas konungens medalj! Att Lasse Holm, vår schlagerkung, nu får Konungens medalj Litteris et Artibus som betyder ”för...

Diggiloo 💜 Mello

Mello, Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling går snart av stapeln. Det har väl inte undgått någon att det finns...

God Jul & Gott Nytt År

Diggiloo-året 2023 lider mot sitt slut Ett magiskt år för Diggiloo har nu kommit till ända och vi känner oss...

Låt oss presentera Diggiloo 2024

Möt Anders Bagge, Lucianoz, Wiktoria, Andreas Lundstedt, Liamoo, Andreas Weise, Elisa Lindström, Dogge Doggelito, Jessica Andersson, Lisa Stadell, komikern Ann...

Idolvinnaren Cimberly vinner en plats i Diggiloo!

Efter kvällens enastående och spännande final av Idol 2023 kan vi med glädje hälsa Cimberly Wanyonyi, 18 år, från Skellefteå...