Dags att planera sommaren!

Men först…Påsk, och vi har alla våra olika traditioner under denna högtid. Påskjakt, äggkonst, familjemiddagar, skotertur på isen och pimpelfiske är några typiska sysselsättningar under påsken. Vissa har snö och andra har gröna gräsmattor. Med det sagt kan vi konstatera att ja, det ser olika ut beroende på var vi bor och vilka möjligheter vi har. Men något vi alla har gemensamt är att efter påsken är nästa anhalt sommaren. Solen tittar fram alltmer och det blir dags att planera sommaren, på riktigt! Läs och inspireras av andra Diggiloobesökare.

När börjar egentligen planeringen?

Om vi skall vara helt ärliga så vet vi att vi har ett gäng, faktiskt ganska många som planerar sin sommar redan i december när vi släpper våra biljetter. Kanske är det till och med det första som händer i planeringen inför sommaren. Vår besökare Karl Sköld är en av många som planerar sin sommar långt i förväg och berättar att ”det egentligen börjar redan vid biljettsläpp, och sedan fortsätter med planering av semester”. Karl berättar även att han ”sitter alltid som en idiot och bevakar datorn vid biljettsläpp” detta för att han såklart vill vara en av dem som lyckas roffa åt sig de bästa platserna närmast catwalken. Det tycker vi är helt fantastiskt, att ni finns där ute, ni som vill planera sommaren efter Diggiloo.

Uppladdning på den stora dagen

När vi ändå är inne på planeringen så skulle vi kunna glida in på hur uppladdningen ser ut när det börjar närma sig. Det har visat sig att det finns en del likheter i hur ni alla gillar att ladda upp inför Diggiloo. Såklart är ni många som vill lyssna in er på musiken som våra artister skapat, eller lyssna på andra låtar ni sett framföras på Diggiloo för att återskapa sommarminnen inför kvällen. Detta bekräftar Emilie Ljung när hon berättar för oss att hon brukar ladda upp med lite musik från artisterna de ska se kvällen till ära.

planera din sommar

Emilie Ljung m. familj, Gränna 2021

Men Emilie är som sagt inte ensam, ”Jag laddar alltid upp med att spela upp en Best of Diggiloo-spellista på spotify” säger Mikaela Ekstrand som varit på Diggiloo totalt 19 gånger. En annan som besökt Diggiloo många år är Jannika Lindell Svensson, totalt 17 gånger. Hon berättar att Diggiloo är för henne sommarens höjdpunkt. ”Jag är exalterad redan på morgonen. Allt är som att drömma sig bort en stund och känna att man är med i gemenskapen”. Det är fantastiskt att höra för oss, att Jannika och förhoppningsvis många av er andra känner sig som en del av en gemenskap eftersom det är precis det vi försöker förmedla år efter år. Att Diggiloo är just det, en gemenskap och en familj som alla får ta del av och vara med i. Som Jessica Andersson säger i en intervju ” Diggiloo familjen är stor men det finns gott om plats för fler”.

Upptäck Sverige med Diggiloo

Ni är många som passar på att kombinera Diggiloo med andra sommarupplevelser, slå två flugor i en smäll som man säger. ”Vi besöker Borgholm för att vi hälsar på våra vänner där och Öland är ju ändå Öland” berättar Susanna Frey Smedberg när vi frågar på vilken ort hon ska besöka Diggiloo i sommar.

planera din sommar

Susanna Frey Smedberg m. vänner, Borgholm 2023

Sen har vi även ett gäng som kombinerar Diggiloo med att upptäcka Sverige. Att utnyttja Diggiloo som ett sätt att upptäcka nya platser och samtidigt få något som är familjärt tycker vi är alldeles underbart. My Olofsson Andersson är en av våra upptäckare som tänker besöka oss i Uppsala denna sommar. ”Under dagen kommer vi till den platsen ni ska spela på och vi försöker upptäcka så mycket man bara kan” berättar My.

Var ska man välja att sitta?

I planeringen så ingår ju såklart valet av sittplats och där finns det ju två olika val, parkett eller sittplats i det gröna. Båda två är favoriter men det beror på vad man vill ha. Vissa av er vill ha en upplevelse där ni kommer nära och äter innan eller i paus, medan andra vill ha mer frihet och rörelse samt kombinera showen med en lång picknick. Vill man sitta på parkett så gäller det att planera sommaren redan i december om det är vid catwalken man vill sitta. Plats i det gröna ger mer utrymme för att börja planera nu då det inte är bestämda platser. Men där å andra sidan kräver planeringen inför konserten att man är på plats i tid för att noga kunna välja sin picknickplats.

Parkett

Karl Sköld tycker att närheten du får på våra mest attraktiva platser nära vår catwalk är något utöver det vanliga. Han beskriver plasterna så här, ”Där är känslan totalupplevelse, med ljudet och närheten med artisterna. Man känner verkligen att man är i showen”. Susanna som besöker oss på Öland berättar även hon att det är parkett som gäller. Hennes motivering till detta är snarlik men vi fastnade för just denna mening ”Helst i mitten så att ljudet uppfyller hela min kropp”. Det var en bra beskrivning av vad vi strävar efter att uppnå och vi kunde inte ha sagt det bättre själva. Andra viktiga parametrar som dyker upp i er beskrivning är att ni tydligt vill se artisternas kroppsspråk och ansiktsuttryck.

Plats i det gröna

Här talar frihet, picknic och utrymme huvudrollen. Ja, närhet i all ära men friheten och space är inte fy skam det heller. Att kunna duka upp med filt och brassestolar är för många kvällens höjdpunkt. Nej, nu skojade vi till det lite, såklart är showen höjdpunkten, eller det tänker vi åtminstone? Men att den kan förgyllas med härlig mat och dryck i stundens hetta ligger många varmt om hjärtat. Det är till och med så att folk haft med sig bord och gjort en trevlig italiensk dukning, lite lady och lufsen vibe. Hade du tagit med dig ett bord? Den frågan kan du ta med dig i planeringen inför sommarens konsert. Men placera er då inte längst fram för då blir det svårt för sällskapen som sitter på filt bakom er, om de inte har en flygande matta vill säga. Tänk vilken grej? Massa flygande mattor framför Diggiloo-scenen.

Barnfamiljer väljer ofta plats i det gröna. Detta ger barnen som ofta har spring i benen möjlighet att röra sig mer fritt än vad parketten tillåter. ”Plats i det gröna väljer vi alltid, mysigt att ha med picknick o mer fritt för barnen att röra sig” svarar Mia Stenholm på frågan om hon väljer parkett eller sittplats i det gröna. Mia kommer besöka oss i Västervik för åttonde gången.

Nu är du redo att planera sommaren om du inte redan börjat!

Ja, vi kan konstatera att Diggiloo, bland sommarens konserter 2024 är en given tradition för många. Vi kan även konstatera att planeringen av semester redan är i full gång. För er som ännu inte bestämt er listar vi sommarens spelningar här.

Hoppas att vi ses på en konsert i sommar och att vi hjälpt dig lite på traven att planera sommaren.

Glad Påsk från oss alla! 🐣

Väskförbudet – Ingen match för Diggiloopubliken!

Premiärhelgen gick galant och nu har vi rivit av de tre första showerna på sommarens turné. Det var en magisk...

PREMIÄREN AVKLARAD

Och där gick startskottet på denna Turné, premiären avklarad och nu har vi bara resten kvar, totalt 23 shower. Vi...

PREMIÄR – DIGGILOO, SVERIGES GULDKORN

Nedräkningen är total nu när vi räknar timmar till startskottet på denna fantastiska sommar. Det är detta vi längtat efter...

Sista repen inför premiär – Så går det till!

Denna vecka började med att tekniker och ansvariga för hela turnén anlände till Jönköping där rep och genrep kommer att...

Vi presenterar vinnarna

Tävlingen är avslutad och äntligen kan vi presentera vinnarna till alla fina priser. 🥳 Vi reserverar oss för att tävlande kan...

Semesteraktiviteter i Sverige

Vad ska vi hitta på när det är semester? Var ska vi åka? Äsch, det kanske är bättre att ta...

Sommarens konserter i Sverige – Diggiloo, en given tradition!

Sommaren 2024 besöker vi totalt 24 orter med DIGGILOO vilket då innebär 24 konserter runt om i Sverige. Möjligheterna är...

Solen skiner alltid på Diggiloo!

Idag skiner solen på oss när vi tar vårt kaffe i solen! Men det är ju inte konstigt, solen skiner...

Repvecka hos Anders Bagge

Hänger ni med? Tiden är kommen för årets första repvecka. Vi kallar det även workshop, eftersom det är dessa dagar...

Idol-Saga klar för Diggiloo

Diggiloo får förstärkning från Västergötland. Vi är glada att meddela att Idol-Saga är klar för Diggiloo. Det blir inte en...